Lord-of-Destruction napisał(a):
Zgadzam się z przedpiścą. Na przykład w umowie jest 15 minut na dojazd, ale liczone od otrzymania sygnału przez stację monitorowania. Czy wierzycie, że w 15 minut (w dzień) i 10 minut (w nocy) dojadą na zdarzenie?
pozdrawiam.
Czemu admin nie przykleił tego wątku do tych dwóch działów, gdzie pojawiła się "zajawka"? Może admin śpi?

Czas dojazdu patrolu.15 minut, gdyż dłuższy czas pozwoliłby złodziejowi już dawno oddalić się z naszym mieniem (nawet pieszo). 15 minut daje promień około 12,5 kilometra poruszając się samochodem zgodnie z przepisami...(czyli 50 km/h )
Patrole nie mają uprawnień pojazdów uprzywilejowanych i obowiązują ich zasady prawa drogowegoOsobiście przeprowadzałem konserwację systemu, sprawdziłem 13 czujek wewnętrznych, 8 zewnętrznych i kiedy już zamierzałem wypisać protokół pojawił się SOLIDNY patrol.... po ok 3 godzinach.!
Nie wpadajmy jednak w panikę, każda szanująca się firma świadcząca usługi monitoringu posiada stosowne UBEZPIECZENIA na wypadek gdyby patrol nie był w stanie zapobiec zdarzeniu.
O takie właśnie zabezpieczenie należy pytać jeżeli decydujemy się zawrzeć umowę a firmą ochroniarską.Użytkownik ma również bezpłatny (w ramach umowy) 1 dojazd patrolu w miesiącu na "fałszywy alarm" WARTO z tego korzystać bo daje nam to podstawę do negocjacji umowy. WARTO TESTOWAĆ system i czas dojazdu patrolu... przecież płacimy za to żeby nas nie okradli, a nie żeby mieć naklejkę z logo firmy ochroniarskiej na szybie, płocie itd
Pozdrawiam
PS. Zdrowych , wesołych i radosnych świąt Bożego Narodzenia